torstai 18. joulukuuta 2014

Kani nimeltä Mulko

"Kani nimeltä Mulko tarjoaa tuhdin annoksen sarjakuvapiirtäjän ja hänen kaninsa yhteiselosta kertovia humoristisiä strippejä. 
   Mulko on ikääntyvä jänöneiti, jolla on mulkosilmät, terävät kynnet ja kyltymätön himo lempiruokaansa, veripeippi- yrttiin. 

Varoitus: saattaa aiheuttaa kanikuumetta!"

Jokin aika sitten, sain viestin Sangatsu Mangan toimituspääliköltä Antti Valkamalta. Hän kysyi minulta, että haluaisinko näytekappaleen sarjakuvakirjasta blogissa kommentoitavaksi.

Vastasin myönteisesti ja viikko sitten postista tulikin tämä sarjakuvakirja. Kirja näyttää mielenkiintoiselta ja olen siihen jonkin verran jo tutustunut. Kirjan tekstit ja kuvat ovat tehty todella hyvin. Sarjakuvakirjassa on paljon hyviä kohtia, ja osasta niistä tulee ihan mieleen omat kanit ja niiden tavat. Kirja saattaa todellakin aiheuttaa kanikuumetta!
       
 Mangaa luetaan tavallaan "lopusta alkuun", joten tämäkin menee niin. Myös tekstit luetaan vähän eri järjestyksessä, kuin esimerkiksi Aku Ankassa. Täytyy myöntää, että tätä ennen en ole koskaan lukenut mangaa, joten on siinä lukutavassa vähän oppimista.

Jos kuitenkin erehtyy vahingossa avaamaan kirjan "väärältä puolelta", tulee onneksi kuitenkin tämän näköinen teksti. Samalla siinä on myös ohjeet missä järjestyksessä tekstit luetaan.

Pehmeäkantinen kirja on reilu parinsadan sivun mittainen ja täynnä loistavia kertomuksia ihanasta kanista nimeltä Mulko. Sarjakuvakirjan suomennettu versio julkaistiin Suomessa joulukuussa ja se on tämän yhden osan pituinen.


                                     
Jos etsit jotain kivaa kaniaiheista luettavaa, tämä olisi mielestäni hyvä vaihtoehto sinulle! Saisit hyvän lukukokemuksen, nähdä ihania tarinoita Mulko kanista ja pääsisit myös tutustumaan japanilaiseen sarjakuvaan, eli mangaan. Sarjakuvakirja on myynnissä lehtipisteissä helmikuun puoliväliin saakka, sen jälkeen vain kirjakaupoissa.


Kirjan voit ostaa myös netistä, esimerkiksi Adlibriksestä tai Akateemisestä kirjakaupasta. Kirja on myös myynnissä monissa muissa verkkokaupoissa! Hintakaan ei ole päätähuimaava ja se on vähän paikasta riippuen 5-10 euroa. Suosittelen sitä siis ehdottomasti kaikille!

Oletko kuullut aikaisemmin tästä kirjasta? Kiinnostaisiko sinua lukea tämä kirja? Oletko aikaisemmin lukenut mangaa, kommentoi!

14 kommenttia:

 1. Kirja voisi olla kiinostava, kun itse luen mangaa.. en ole vielä tavannut tuollaista... täytyy katsoa jos löydän :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun kiinnostuit kirjasta, niitä löytyy lehtipisteistä ja toooodella monesta nettikaupasta niitä voi tilata. :)

   Poista
 2. En lue mangaa, mutta tämä kirja päätyy jo pelkästään söpön kannen takia oatoslistalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että kiinnostuit tästä. Kirja on siis myynnissä todella monessa paikassa. Tänään kävin Kärkkäisellä ja mikäs sielläkin näkyi hyllyssä ;)

   Poista
 3. sinut on haastettu!
  http://tahtilemmikit.blogspot.fi/2014/12/021-haastetta-kehiin.html

  VastaaPoista
 4. En olekaan kuullut tuommoisesta kirjasta. Olisi kiinnostavaa kyllä lukea kaniaiheinen kirja, onhan minulla kani ja olen aikamoinen lukutoukkakin. :D :)

  VastaaPoista
 5. Tämä vaikuttaa oikein kivalta kirjalta! Seuraavalla kerralla kaupassa katselen jos näen :)

  VastaaPoista
 6. Kun tulee kirjastoon, niin voisin vaikka käydä lainaamassa c:

  VastaaPoista
 7. kiva ku on tälläne erikoisempi blogi! :) tosi kiva postaus!!

  VastaaPoista