tiistai 2. joulukuuta 2014

Joulukalenteri #2 -"kanihistoriani"


Hei! Tänään on vuorossa joulukalenterin toinen luukku. Aiheena on tänään "kanihistoriani", eli kerron miten kanit ovat meille tulleet ja mistä. Huomasin juuri, että viime vuoden joulukalenterissa tein näin kanit tulivat meille, mutta toivottavasti se ei haittaa!

Tilli tuli meille syksyllä 2011. Tilli tuli meille meidän tutuilta. Tilli oli meidän ensimmäinen kani, enkä minä silloin tiennyt kaneista mitään. Aikaisemmin en ollut uskaltanut ottaa kania syliin, sen takia koska pelkäsin että kanit purisivat tai lähtisivät karkuun. Kun Tilli tuli, opin vähitellen kaikenlaista kaneista.
Tilli oli ollut meillä noin reilu kuukauden, ja ajattelimme että olisi kivempi, jos Tillillä olisi kaveri. Kävimme eläinkaupassa katsomassa kaneja, ja sinne oli juuri tullut 7 viikkoisia kanin poikasia. Katselimme poikasia, ja ihastuimme heti yhteen niistä, ja se oli Mosse. Meille sanottiin että tasan viikon päästä voimme ostaa yhden poikasista. Eläinkaupan myyjä sanoi meille silloin että leikatun naaras kanin kaveriksi kannattaa ottaa uros kani. Ostimme Mossen Black Bullista 2011 syksyllä.
2012 Syksyllä ajattelimme että jos hankittaisiin vielä yksi kani, ja katselimme sitten eläinkaupoista kaneja. Black Bullista löytyi kaksi ihanaa naaras kania. Mietimme kumman otamme, ja otimme sitten Lunan. Lunan siskosta, eli Pepsistä voit lukea lisää täältä! 
Luna sai poikasia 29.3.2013, ja poikasia syntyi yhdeksän. Mietimme silloin että pitäisimme yhden poikasista. Olimme valinneet poikasten joukosta mustavalkoisen poikasen. Meille ei kuitenkaan jäänyt siitä poikueesta ketään.
Luna sai 5.4.2014 viisi poikasta. Poikasten kasvaessa päätimme että meille kotiin jäisi yksi. Meille jäi sitten lopulta kotiin Lumi. 

Tässä oli nyt näin "lyhyesti" kerrottuna miten kanit ovat meille tulleet. Toivottavasti piditte tästä postauksesta, eikä tämä ollut sekava! Laittakaahan kommentilla nyt niitä ehdotuksia, minkälaisia postauksia haluaisitte nähdä joulukalenterissa

Muistutan vielä käynnissä olevasta arvonnasta, joka on kaikille lemmikeille. Palkintona on voittajan lemmikille 3-4 tavaraa. Viimeinen osallistumispäivä on 11.12! Osallistu arvontaan tästä!
4 kommenttia:

 1. joulukalenteriissa olis kiva nähdä kanilan esittely, kanien lempitavarat

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joulukalenterissa ei nähdä valitettavasti kanilan esittelyä, mutta kanien lempitavarat saattaapi tulla. Kanilan esittely tulee sitten tammi- helmikuussa :)

   Poista
 2. kiva postaus, tätä postausta oli mukava lukea :)

  VastaaPoista