keskiviikko 24. lokakuuta 2018

Syksyterkkuja!Hei! Jälleen kerran on päässyt vierähtämään luvattoman kauan uuden postauksen tekemisessä. Syksy on ollut hyvin kiireinen ja ylimääräistä aikaa ei ole juuri ollut. Olisihan sitä aikaa jostain kyllä saanut ehkä taiottua, mutta lähinnä sen kaiken ylimääräisen ajan halusi käyttää rentoutumiseen arjen keskellä. Ensimmäinen jakso koulussa oli täynnä erilaisia palautettavia ja arvioitavia tehtäviä. Ajattelin, että kun toinen jakso alkaa, olisi enemmän aikaa kaneille ja blogille. Kuitenkin Mossen kuoleman jälkeen ei ollutkaan juuri intoa tänne kirjoittaa. 

Mosse oli täyttänyt heinäkuussa 7 vuotta. Tillin kuolemaa ennen Mosse oli hyvässä kunnossa. Kuitenkin kun Tilli kuoli, Mossen kunto ja vointi alkoi hiljalleen hiipumaan. Siitä huomasi selkeästi, että ikävä vanhaa toveria kohtaan oli suuri. Se ei enää ollut niin eloisa ja aktiivinen kuin ennen. Ulkoillessa se oli hieman pelokas ja ruoka ei enää maistunut samalla tavalla kuin aikaisemmin. Tietysti vanhenemisellakin oli asiaan vaikutusta, mutta Tillin kuolema ei ainakaan parantanut tilannetta. Kesällä oli Mossen vointiin positiivinen vaikutus, sillä se alkoi hieman piristymään. Kuitenkin kesän jälkeen Mossen vointi alkoi taas laskemaan ja viimeisellä elinviikollaan se sairastui. Näimme parhaaksi lopettaa Mossen, jotta sen ei tarvitsisi kärsiä. Päätös ja luopuminen tuntuivat raskailta, mutta niitä helpotti se, että asiaa oli saanut käydä mielessään läpi ja tiesi, että niin tulee tapahtumaan. 

Pääosin syksy on kuitenkin mennyt tähän asti ihan hyvin lukuun ottamatta kiirettä, stressiä ja Mossen kuolemaa. Kanit ovat olleet paljon ulkona ja nauttineet lämpimistä syyspäivistä. Luna ja Mörkö eivät tule vieläkään toimeen toistensa kanssa. Niiden häkissä on edelleen kompostikehikko väliseinänä. Usein Lunan ja Mörön löytää makoilemasta kylki kyljessä vain kompostikehikon ollessa välissä. Välillä ne jopa putsaavat toisiaan kompostikehikon reikien läpi. Kuitenkin jos kehikon ottaa pois, alkaa välittömästi tappelu. Sama tapahtuu myös alueilla, jotka eivät ole kummankaan reviirillä. Pari kertaa on tässä syksyn aikana käynyt niin, että jompikumpi kaneista on päässyt toisen puolelle. Kun ne on samasta häkistä löydetty, ne ovat olleet sillä hetkellä sovussa. Häkistä on kuitenkin löytynyt karvatuppoja. Välillä miettii, että pitäisikö Mörkö ja Luna vain laittaa samaan häkkiin. En kuitenkaan haluaisi, että ne aiheuttavat toisilleen haavoja, jotka pitäisi lähteä eläinlääkärillä asti paikkauttamaan. Toivottavasti tästä parivaljakosta tulisi vielä sopuisa pari ja yhteiselo lähtisi sujumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti