keskiviikko 14. elokuuta 2013

Kanien liikunta 1/3

Moi! Tänään päätin vihdoin tehdä sen, eli kerron muutamista kaneille tärkeistä asioista, tai no en ole varma onko kaikki niitä tärkeitä asioita, vaan joitain mitä kanit tarvitsevat. Tuo 1/3 tarkoittaa että se on ensimmäinen asia mistä kerron.

Kanit tarvitsevat paljon liikuntaa, jotta se pysyisi terveenä hyväkuntoisena. Jos kani ei saa liikuntaa se lihoo helposti, tai voi turhautua, seuraukset siitä ovat kanin apaattisuus, masentuneisuus ja aggressivisuus. Kanin voi viedä ulos valjaissa tai vaikka pitää vapaana huoneessa, voit rakentaa kanille vaikka ulko-aitauksen. Jos kanin häkki on pieni tarvitsee kani enemmän liikuntaa. Kanin kanssa voit harrastaa myös vaikka kaniagilityä tai kanihyppyä. Kanin voi viedä ulos myös talvella, mutta kania ei voi pitää kovin kauan ulkona, varsinkaan kovassa pakkasessa.


Tuossa oli vähän kanien liikunnasta. On kuitenkin tärkeää että kanisi saa tarpeeksi liikuntaa!
Näistä voit lukea lisää:
http://kaniwiki.wikispaces.com/Liikunta
http://kanihani.suntuubi.com/?cat=10
http://www.lurppa.net/kani/liikunta1.htm

Tietoa löytyy ihan Googlettamalla, vaikka kanien liikunta.
Ala-puolella on Pupuninjan video, kani ei ole häkkieläin. Tästä  pääset katsomaan Pupuninjan videoita, ja tästä Pupuninjan blogiin :)


 
Toivottavasti tästä postauksesta oli jotain hyötyä :) Tulevissa postauksessa tulee vähän kanin ruuista ja kaikenlaisista jutuista. :)
 

8 kommenttia:

 1. meidän pupulla alkaa ikää olla jo että liikkuminen on vähentyny, mutta kyllä toi jätkä saa sellaisia pentumaisia hyppyloikkajuoksu kohtauksia :D

  http://eksynytsankari.blogspot.fi

  VastaaPoista
 2. kas oonkin jo liittynyt :3 mutta tykään edelleen tästä blogista c:

  VastaaPoista
 3. Noniin, tulin kommentoimaan :---3 Elikkäs tuo banneri on ihan kiva, mutta ehkä vähän neliön muotoinen, musta olis ehkä kivempi jos se olis enemmän leveämpi kuin korkea, mut ihan miten vaan ;) Ja sitten tuo banneri vois myös olla "kiinni" tässä sisältö- ja blogisivussa, niin näyttäis ehkä paremmalta. Värit on ihan kivat ja bloggauksissa on hyödyllistä tietoa kaneista, et ei siinä mitään, mutta tuota banneria voisi ainakin mun mielestä tosiaan hieman korjata. Teksti on selkeetä ja helppolukuista :D

  VastaaPoista