tiistai 25. lokakuuta 2016

Tapaturma-altis kani

Hei! Lumille on sattunut kaikenlaisia haavereita sen tähänastisen elämän aikana. Muille meidän kaneilla ei ole ikinä ollut suolitukoksia tai mitään haavoja. Lumilla on sitten varmaan ollut todella huono tuuri, koska sille on ehtinyt tapahtua kaikenlaista. Tässä postauksessa käydään läpi, mitä kaikkea Lumille on tapahtunut.
Ensimmäinen haaveri sattui Lumille syksyllä 2014, kun sen pää jäi kompostikehikkoon kiinni. Lumi säikähti pikkusiskoani, joka tuli kanilaan ja juoksi päin kompostikehikkoa. Se pää jäi jumiin, eikä se meinannut lähteä pois. Lumin silmät "pullistuivat", kun se alkoi sätkimään. Lopulta Lumi saatiin irti ja selvittiin vain säikähdyksellä. Blogipostauksen aiheesta voit lukea tästä!
Lumilla on ollut kaksi suolitukosta, joista ensimmäinen oli marraskuussa 2015. Tämä ensimmäinen suolitukos ei ollut niin paha kuin se toinen. Meillä ei ollut kotona parafiiniöljyä, joten aluksi vain pakkoliikutimme, juotimme ruiskulla vettä ja ananasmehua, hieroimme sen vatsaa... Suolitukos meni kuitenkin nopeasti ohi, kun saimme parafiiniöljyä. Säikähdin kuitenkin todella paljon, koska vastaavaa tilannetta ei ennen ollut tapahtunut. Postauksen, joka koskee tätä suolitukosta voit lukea täältä!
Heinäkuussa Lumilla oli toinen suolitukos, joka oli todella paha! Se ei meinannut mennä millään ohi. Aluksi näytti siltä, että pakkoliikuttamisesta- ja syöttämisestä, vatsan hieromisesta ja parafiiniöljystä ei ollut mitään hyötyä. Useiden tuntien kuluttua Lumi alkoi kuitenkin papanoimaan ja selvisimme tästäkin säikähdyksellä. Postaukseen, jossa kerron tästä suolitukoksesta pääset tästä!
Viimeisin Lumin tapaturma/haaveri tapahtui lokakuun alussa. Lumin häkki ei ollut mennyt kunnolla kiinni ja Lumi oli päässyt karkaamaan sieltä. Sen jälkeen Lumi oli seikkaillut kanilassa ja oli lopulta päätynyt Tillin ja Mossen häkin päälle. Lumi meni pienestä kolosta Tillin ja Mossen häkkiin sisälle, ja siellä käynnistyi kunnon reviiritaistelu. Mosse oli ilmeisesti voittanut tämän taistelun ja Lumi oli saanut monta puremaa. Mosse oli saanut vain pieniä ruhjeita. Lumilla oli puremajälkiä korvissa ja mahassa. Sille oli tullut haava kivespussiin ja sen viereen. Alussa tilanne näytti todella pahalta, koska häkissä oli verta ja Lumi on valkoinen kani, joten veri sen turkissa antoi pahan vaikutelman. Putsasimme haavan vedellä ja annoimme sen tyrehtyä. Haava ei lopulta ollut niin suuri, joten päätimme seurata tilannetta yön yli. Lumi alkoi heti juomaan vettä ja syömään. Se oli papanoinut yön aikana ja aamulla tilanne näytti jo paremmalta. Haavaa putsailtiin reilu parin viikon ajan Betadinella ja Septidinillä. Nyt haava on lähes kokonaan parantunut ja siitä on enää jäljellä vain pieni rupi. Toivottavasti haava parantuu nyt loppuun asti kunnolla!

Lumille on sattunut vaikka ja mitä ja toivotaan, että tulevaisuudessa mitään suuria tapaturmia tai haavereita ei sille enää satu. Pelkällä säikähdyksellä on selvitty jo neljä kertaa!

Onko teidän kaneilla ollut haavoja tai suolitukoksia?

4 kommenttia:

 1. Huhhuh kuinka paljon on Lumille tapatunut! Meillä toinen kani(Nuppu) on ollut koiransuussa(Metkan), mutta siitä selvittiin säikähdyksellä onneksi. Muuten meillä on mennyt hyvin.

  VastaaPoista
 2. Meillä kani oli päässyt työpöydälle, ja hypännyt alas sieltä. Sillä lohkesi hampaasta pala ja huulessa oli haava. Kuitenkin söi ja joi ihan normaalisti, ja selvittiin vain säikähdyksellä. Kerran sillä kiertyi hihna jalan ympärille ja se lähti juoksemaan ja kiljui. Meni puskaan piiloon ja saatiin siskon kanssa se pois sieltä, ja aivan kunnossa oli, tästäkin onneksi selvittiin vain pelkällä säikähdyksellä. <3

  VastaaPoista
 3. Kanille ei muuten saisi antaa parafiiniöljyä suolitukokseen. Se voi pahentaa tilannetta entisestään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse en ole tälläiseen tietoon törmännyt. Monessa eri tietolähteessä neuvotaan käyttämän parafiiniöljyä. Olisi kiva tietää että, minkä takia parafiiniöljyä ei saisi käyttää?

   Poista