maanantai 10. lokakuuta 2016

Kuulumisia kuluneen syksyn ajalta

Hei! Tänään käydään läpi vähän kuluneen syksyn kuulumisia. Aluksi minulle ei tullut mieleen mitään erikoista, mitä olisi tapahtunut, mutta muutama asia lopulta muistui mieleen. Pääsääntöisesti kanilan arki on sujunut syksyn ajan tavalliseen tapaan.

Tilli ja Mosse ovat ottaneet rauhallisesti ja viettäneet leppoisia "eläkepäiviään". Tillin vauhti on hidastunut lisää entisestä, mutta kyllä siitäkin löytyy vielä virtaa. Lunaa ja Mörköä on yritetty totutella toisiinsa hieman vaihtelevin tuloksin. Välillä tuntuu, ettei tämä kaksikko saa ikinä sopua aikaan ja välillä taas tuntuu, että niillä menee paremmin kuin hyvin. Lunalla ja Möröllä on yksi häkki, joka on jaettu kompostikehikolla. Välillä kehikonkin läpi syntyy kahakka ja karvat pöllyävät ja välillä ne yllättää makoilemasta vierekkäin ja nuolemasta toisiaan. Lunalla ja Möröllä on siis jonkinlainen viha-rakkaus-suhde. Tavoitteena on kuitenkin saada niistä vielä hyvä parivaljakko.
Lumilla oli heinäkuun lopussa todella paha suolitukos, joka ei meinannut mennä millään ohi. Lumi oli aamupäivällä hieman vaisu ja ajattelin, että sillä on vain huono päivä. Muutaman tunnin päästä oli aivan varmaa, että kyseessä on suolitukos. Toimme Lumin ja sille häkin sisälle, jotta sitä voidaan helpommin hoitaa ja muutokset tilassa huomataan heti. Annettiin parafiiniöljyä, hierottiin varovasti sen mahaa, pakkoliikutettiin... Illalla tilanne näytti kaikesta huolimatta todella pahalta. Lumi ei enää liikahtanutkaan paikaltaan, ei ottanut parafiiniöljyä ja oli vaisumpi kuin koskaan. Illalla/yöllä yritettiin kokeilla/jatkaa kaikkea, mikä voisi auttaa. Kaikki tuntui siinä vaiheessa toivottomalta ja kyllä siinä itkukin tuli. Lopulta nukahdin aivan väsyneenä Lumin häkin viereen. Heräsin kuitenkin noin kahden jälkeen ja katselin Lumia sen häkin vierestä. Yhtäkkiä se vain alkoi papanoimaan, ja silloin teki mieli itkeä ilosta :D Onneksi selvittiin tästäkin suolitukoksesta säikähdyksellä!

Kaneille on tässä lähiaikoina ostettu muutama uusi ruokakulho, aktivointipallo ja uusia kompostikehikoita. Tillille ja Mosselle on ostettu vanhemmille kaneille tarkoitettua pelletiä ja kokeilussa on myös muille kaneille uutta pellettiä. Tilli ja Mosse ovat ainakin tykänneet omasta pelletistään ja muutkin kanit ovat ottaneet uuden pellettinsä hyvin vastaan.

Miten teillä syksy on lähtenyt käyntiin ja mitä teille kuuluu?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti