torstai 14. huhtikuuta 2016

Kani tulee taloon: Mitä pitää miettiä ennen kanin hankkimista?

Hei! Nyt jatkuu postaussarja kani tulee taloon. Aiheena on tänään, että mitä pitää miettiä ja huomioida ennen kanin tuloa. Tämä osa olisi ehkä pitänyt tulla ennemmin, kuin mitä tarvitsee kun ostaa kanin. Mutta parempi näin jälkeenpäin, kuin ei milloinkaan. Lue edellinen osa tästä!

Ennen kun hankkii kanin kannattaa miettiä kuka hoitaa ja on vastuussa kanista. Kaneissakin on hoitamista, vaikka usein sitä ei ajattele. Häkki pitää siivota, kanin kynnet pitää leikata, viettää aikaa kanin kanssa... Varsinkaan pienempi lapsi ei pysty yksin huolehtimaan tai olemaan vastuussa kanista, siihen tarvitsee jonkun vanhemman avun.

Kannattaa miettiä onko kanille tarpeeksi aikaa. Onko aikaa hoitaa kania? Onko aikaa pitää kania vapaana? Myöskin pitää miettiä onko kanille tarpeeksi tilaa ja sopiva häkki? Kani tarvitsee myös tarvikkeita ja tavaroita, joita pitää hankkia. Kannattaa huomioida, että kanien tarvikkeetkaan eivät välttämättä tule edullisiksi. Tarvikkeita voi katsella myös käytettynä kirpputoreilta tai netistä, vaikka tori.fi- sivustolta tai Facebookin kanikirppis ryhmistä.

Entä jos kani sairastuu? Onko varaa viedä kani eläinlääkäriin? Kanien eläinlääkärikustannukset voivat tulla kalliiksi. Jos kani sairastuu, oletko halukas käyttämään säästöjäsi kanin eläinlääkärikustannuksiin?

Kannattaa etukäteen huomioida voiko kania ottaa, jos perheessä on allergisia. Jos joku on allerginen, vaikka kanin heinälle kannattaa miettiä, olisiko asiaan löydettävissä jokin ratkaisu. Etukäteen kannattaa myös miettiä, minne kanin vie hoitoon mahdollisten lomareissujen ajaksi. On hyvä huomioida myös se, että kanit voivat elää lähes kymmenen vuotiaiksi rodusta riippuen, pystytkö tarjoamaan kanille sen loppuelämän kodin? Riittääkö kiinnostus ja into kanin hoitamiseen niin kauan?

Lopuksi vielä jokaiselle muutama kysymys pohdittavaksi:
Kanisi sairastuu, menetkö kaverillesi vai jäätkö hoitamaan kaniasi?
Olet juuri nukahtamaisillaan ja muistat, että kanille piti lisätä esimerkiksi heinää tai vettä, nukutko yön yli ja lisäät heinän tai veden vasta aamulla vai nousetko sängystä ja käyt tekemässä sen heti?
Olet säästänyt rahaa ja kanisi sairastuu, käytätkö säästösi eläinlääkärikuluihin vai jätätkö kanin viemättä eläinlääkäriin?

Toivottavasti piditte tästä ja tämä herätti jotain ajatuksia. Kommentoi, mitä ajatuksia tämä toi mieleesi?

2 kommenttia: