sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Kanieni hyvät ja huonot puolet

Hei! Jälleen kerran on ilmennyt täällä blogissa hiljaiseloa... Pakko oli tämä asia korjata heti! Tällä viikolla ei tullut/ei tule uutta videota. Olin jo pidempään ajatellut tehdä kanieni hyvät ja huonot puolet- postauksen. Olin tätä jo suunnitellut, mutta tänään se pääsi vasta kunnolla toteutukseen. Ihan näin alkuun on pakko sanoa, että enemmän kaneistani lötyyy hyviä puolia, kuin huonoja. Yritin tähän katsoa muutaman molempia puolia.

Tilli

Hyvät puolet:

-Luotettava
Tilli on todella luotettava kani. Se antaa pitää sylissä, tutkia hampaat ja leikata kynnet ilman mitään ongelmia. 

-"Oma koti kullan kallis"
Tilli pysyy pihalla, eikä lähde sieltä minnekkään. Muutaman kerran kesällä on käynyt vahingossa niin, että Tillin ja Mossen ulkohäkin ovi on vahingossa jäänyt auki yöksi. Onneksi mikään kettu ei ole silloin ollut liikkeellä. Aamulla huomattiin ikkunasta, kun Mosse juoksenteli pihalla ja Tilli juoksi aitauksessa. Häkistä ei ollut poistunut, vaikka ovet oli auki. Mossen sen sijaan oli kirmaillut koko yön pihalla ja oli ihan väsähtänyt kun meni takaisin häkkiin.

-"Kaikki maistuu"
Ainakin herkut. Tilli on melkoinen herkuttelija. Ennen se oli nirsompi, mutta nykyään ei tarvitse olla edes herkkua niin Tilli syö aivan innolla :D

Huonot puolet:

-"Sottapytty"
Tilli sotkee aika paljon. Kyllä se wc-laatikollakin käy, mutta paljon niitä papanoita löytyy muualtakin kuin wc-laatikosta. Tilli on ehkä vähän tullut sotkevammaksi kuin ennen.

-Mustasukkaisuus
Tilli saattaa olla todella mustasukkainen. Jos menee kanilaan ja silittää ekaksi Mossea, huomaa selvästi kuinka Tilli "ärsyyntyy" Mosselle. Muutaman kerran on hyvä, ettei kiinni ole käynyt Mosseen, kun vahingossa Mossea ekaksi silittelin muutaman minuutin. Kaikki on Tillille okei, jos ekaksi edes vähän rapsuttaa sitä :D

-Reviiritietoinen
Tilli on todella tarkka omasta reviiristään. Muita kaneja se ei päästä omalle reviirilleen, paitsi Mossen. Lunan ja Lumin kanssa Tilli ei tule toimeen. Nykyään Tilli ei kuitenkaan ole enään niin reiviiritietoinen kuin ennen.
Luna
Hyvät puolet:

-Siisteys
Luna on kaikista siistein kanini. Mistään muualta paitsi wc-laatikosta ei pissoja tai papanoita löydy. Luna oli ihan alusta asti wc-siisti. 

-Hyvä luonteinen
Luna ei suutu helposti ja antaa tehdä myös kaikki kynsienleikkuut ja muut ilman mitään ongelmia. Luna rakastaa rapsutuksia ja tulee hyvin pienienkin lasten kanssa toimeen.

Huonot puolet:

-Päättäväisyys
Jos Luna päättää jotain se tekee niin. Jos Luna "suuttuu" se oikeasti vihoittelee pitkään. Jos Luna päättää vaikka maton tuhota, se on jonkin ajan päästä tuhottu. Sama koskee myös esimerkiksi leluja.

-"Kaivan maailman suurimman kuopan"
Luna rakastaa kaivamista. Kesällä kaivoi nurmikolle melkoisia kuoppia, ihan hetkessä. Nurmikko meni niiltä kohdin uusiksi. 

-Nirso
Luna on hieman nirso ruualle. Herkutkaan ei aina maistu. 

Mosse
Hyvät puolet:

-Hyvä luonteinen
Mossekin on hyvä luonteinen. Mosse ei tekisi kärpäsellekkään pahaa, mutta toisia uros kaneja Mosse ei voi sietää.

-Pysyy pihassa
Vaikka Mosse oli silloin koko yön ulkona vapaana, ei se pihasta pois lähtenyt. Joskus jos Mosse on pihasta lähtenyt, se on loikkinut hetken päästä takaisin, metsästäkin.

Huonot puolet:

-"Ei muita uroksia mun reviirille!"
Mosse ei voi siis sietää muita uroksia omalla reviirillään. Luminkaan kanssa ei pienenäkään tullut juttuun.

-Sottapytty
Koska Mossea ei ole kastroitu, niin se merkkaa reviiriään papanoilla todella kovasti. 

-"Kiusaa Tilliä"
Koska Mossea ei ole kastroitu, se yrittää todella innokkaasti kiusata Tilliä. Tilli sietää sitä, mutta välillä Tilliäkin se ärsyttää todella paljon.

Lumi
Hyvät puolet:

-"Melkoinen hurmuri"
Lumista ei voi oikein olla tykkäämättä. Vaikka se välillä olisikin ärhäkkänä, silti se saa kaikkien sydämmet sulamaan. 

-Aktiivinen
Lumi on vauhdikas ja innokas ja aina aktiivisena tekemässä jotakin.

Huonot puolet:

-Karkuri
Lumi keksii pienimmätkin kohdat, mistä se pääsisi karkaamaan häkistä. Jos niitä kohtia ei löydy, se tekee sellaisen halutessaan :D

-Ei anna helpolla periksi¨
En ole varma olisiko tämä hyvä vai huono juttu. Päädyin kuitenkin että tämä on huono juttu. Jos Lumi päättää karata, se yrittää niin kauan kunnes pääsee karkuun. Ja muutenkin. jos Lumi päättää jotain, se tekee niin.

Tässä olivat kanieni hyvät ja huonot puolet. Hyviä puolia olisi ollut vielä pitkä lista lisää, mutta laitoin vain muutamia. Ensi viikolla blogi saattaa olla hiljainen, koska mulla on kokeita ja luen niihin. Ehkä torstaina jotain kirjoittelen? Toivottavasti tykkäsit ja kommentoi onko sun kaneilla joitakin näistä hyvistä tai huonoista puolista!

2 kommenttia: