keskiviikko 25. helmikuuta 2015

Aloittaisiko kaniblogin? Vinkkejä aloitteleville bloggaajille!

Hei! Minulta kyseltiin, että voinko tehdä postauksen, jossa kertoisin vähän hyviä neuvoja aloittelevalle bloggaajalle. Monia, jotka haluaisivat kaniblogin pistää pystyyn, tämä aihe varmasti kiinnostaa. Tämä postaus on siis lähinnä niille, jotka bloggaamisen haluaisivat aloittaa. Tässä postauksessa kerron vähän omia vinkkejäni blogin perustamiseen. Bloggauksen aloittaminen on aika laaja aihe, joten keräsin niitä tärkeimpiä asioita tähän ylös. Bloggaaminen saattaa näyttää vaikealta, mutta oikeastaan, se on tavallaan aika helppoa!

Ihan ensimmäisenä kannattaa miettiä onko aikaa blogin pitämiseen. Koulun ja muun vapaa-ajan ohella, ei välttämättä aina ehdi kirjoittaa blogia. Hyvän blogitekstin kirjoittamiseen saattaa helposti aikaa hurahtaa muutamia tunteja. Jos sinulla ei ole välttämättä aina tarpeeksi aikaa kirjoittaa blogia, voi blogia kirjoittaa myös kaverin kanssa! Kannattaa miettiä, kuinka aktiivisesti blogia kirjoittaa ja paljon panostaa postauksiin. Kirjoittaako blogiin 1-3 kertaa viikossa, vai harvemmin. Vaikka sinulla ei olisi paljoa aikaa, kannattaa silti tehdä laadukkaita postauksia. Laadukkaita postauksia monet varmasti haluavat nähdä ja niillä voit saada lukijoita. Vinkkinä kaikille, että postauksissa ei kannata kiroilla tai niitä ei kannata kirjoittaa vihamieliseen sävyyn. Postauksien tekstien väri olisi myös hyvä olla selkeä, ja joka erottuisi ulkoasusta.

Kun olet varma, että haluat ja pystyt pitämään blogia, kannattaa blogi tehdä, esimerkiksi Bloggeriin. Bloggeria on ainakin mielestäni helppo käyttää ja todella monet blogit ovat Bloggerissa. Blogin nimi ja osoite kannattaa miettiä huolella, vaikka pystyyhän niitä jälkikäteen muuttaa. Ne on kuitenkin parempi heti miettiä hyvin.

Kun olet luonut blogin, kannattaa muokata ulkoasua. Ulkoasu olisi hyvä olla mahdollisimman selkeä ja sellainen mistä myös itse pidät! Tausta, banneri, tekstien ja otsikoiden värit vaikuttavat paljon.
Kun sinulla on blogi ja olisi aika kirjoittaa ensimmäinen postaus, kannattaa kirjoittaa jonkunlainen esittely postaus. Jos kyseessä on esimerkiksi kaniblogi, kannattaa kertoa kaneista joista postauksissa ja blogissa tullaan kertomaan, laittaa kaneista kuvia ja kertoa vähän myös, että minkälaisia postauksia on tulossa.

Jatkossa kannattaa tietenkin kirjoittaa hyviä postauksia. Millainen on sitten hyvä postaus? Mielestäni hyvä postaus on sellainen, jossa on sopivasti tekstiä ja hyvälaatuisia kuvia. Jos sinulla ei ole kameraa, kuvia voi ottaa myös puhelimella. Kuvat olisi kuitenkin hyvä valita hyvin.
Kannattaa kirjoittaa erilaisista ja ajankohtaisista, joista muut eivät välttämättä ole kirjoittaneet. Suunnittelemalla postauksen hyvin, se on helpompi kirjoittaa. Postauksen voi suunnitella vaikka puhelimelle tai paperille. Laittaa sopiva otsikko, joka liittyy postaukseen. Lisätä tekstiin kuvia, koska sitten sitä on kivempi lukea. Oikeinkirjoitus kannattaa tarkistaa, kun olet tehnyt koko tekstin. Hyvän blogitekstin ei tarvitse välttämättä olla pitkä, lyhytkin teksti voi olla hyvä. Laatu ratkaisee!
Olen huomannut myös sen, että vaikka monet olisivatkin pitäneet blogia pidempääkin, ei lukijoita silti näy. Lukijoita voi saada blogilleen lisää esimerkiksi. kommentoimalla aktiivisesti muiden blogeihin, vastaamalla lukijoiden kommentteihin nopeasti, kirjoittamalla blogia aktiivisesti, laadukkailla kuvilla ja postauksilla ja kirjoittamalla aiheista, jotka kiinnostavat ja erottuvat muiden bloggaajien aiheista.

Kaniblogeja on nykyään jo todella paljon (samoin kuin lifestyle- blogeja yms..) joten kannattaa yrittää erottua joukosta. Vaikka se voi olla välillä vaikeaa, kannattaa kirjoittaa kuitenkin juuri siitä mistä tykkää ja mistä on sinun helppo kirjoittaa! Suosittelen bloggaamista ehdottomasti kaikille, joilla vain intoa ja aikaa siihen riittää! Alku voi olla hankalaa, mutta kyllä se menee ohi!

Toivottavasti tämä postaus vastasi edes jotenkin teidän odotuksia. Tämä on laaja aihe, mutta tästä on mukava kirjoittaa. Laita toki kommenttia, mitä mieltä olit tästä, oliko tästä hyötyä tai saitko inspiraatiota!

8 kommenttia:

 1. Kiva aihe! Mikä kamera sulla muuten on? :)

  VastaaPoista
 2. Mua ehkä kiinnostas alottaa kaniblogi, mut en tiiä riittääkö aika ja oon pitäny aiemmin Sims-blogia, mut innostus lopahti... Niin se kiinnostus ja aika on ne ongelmat ja sit ehkä viel se et viittinkö. :'D

  Katotaan jos kesällä (kesälomalla) vois vaikka miettiä asiaa enemmän ja ehkä jopa siis aloittaa blogi, kun on enemmän aikaa ja pääsis lomalla enemmän tutustumaan Bloggeriin...mut mikään ei oo varmaa viel! :'D

  Ja siis tosi kiva kun teit tämmösen postauksen, autto mua paljon. :')

  VastaaPoista
 3. Kiva, jos tästä oli hyötyä :) Kesälomalla on sitten kunnolla aikaa ainakin tutustua Bloggeriin ja aikaa kirjoittaa blogia :')

  VastaaPoista
 4. Tää oli kiva postaus, koska uutta videoo?

  VastaaPoista
 5. Tosi kiva postaus ja sain tästä apua! Voisikko vielä tehä semmosen postauksen jossa kertosit ns. sun blogiurasta :D tai siis sillai et mistä sait idean alkaa bloggaa ja minkälaine sun kanitilanne oli sillo yms:)

  VastaaPoista