torstai 27. helmikuuta 2014

Meidän kanien ruokinta

Hei! Tänään olen hoitanut kaneja normaalisti tänään ja äsken kävin kanilassa katsomassa mitä kanit ovat touhunneet :)  Nyt teen Meidän kanien ruokinta- postauksen. Tästä saattaa tulla todella tylsä ja lyhyt postaus. Kerron vain mitä meidän kanit syö.

Kaneille on aina tarjolla heinää ja puhdasta vettä. Kanit saavat Bello merkkistä pellettiä, jota ostamme Black Bullista. Ostamme aina ison pussin sitä (25 kg) ja se maksaa noin 40 euroa. Pellettiä kanit saavat aamulla ja illalla. Luna syö pellettiä aika vähän, ja useasti kulhossa saattaa olla pellettiä kun menee illalla hoitamaan kanit.

Kanit saavat myös kaikkenlaista tuoretta ruokaa. Porkkanaa, omenaa, banaania, salaattia, persiljaa, kurkkua jne... Kesällä kanit saavat myös voikukkaa, ruohoa, piharatamoa, mustikanvarpuja, omenapuun lehtiä jne... Kanit saavat myös omenapuun oksia ja pajunoksia joita voivat jyrsiä. Kesällä kuivatamme piharatamoa, voikukkaa, nokkosta, mustikanvarpuja jne... talvea varten. meidän kanit tykkäävät todella paljon kuivatetuista kasveista. Joskus olemme ostaneet lemmikkikaupasta kuivatettua persiljaa.
 
 
Meidän kanit saavat myös esimerkiksi kuivatettua leipää. Meidän kanti tykkäävät siitäkin todella paljon! Joskus olemme itse kuivattaneet porkkanaa, ja sekin on ollut kanien mielestä todella hyvää.
Meidän kanit saavat todella harvoin erilaisia kaupoissa myytäviä herkkuja, esimerkiksi herkkutikkuja tai siemensekoituksia.
 
 
Tässä oli nyt tämä Meidän kanien ruokinta- postaus.
Kaikki postauksessa olevat kuvat ovat vanhoja kuvia, ja ne ovat jo täällä blogissa.
Toivottavasti piditte tästä postauksesta!
 
 

12 kommenttia:

 1. Kiva postaus ja kivoja kuvia (: Ja kivan omaperäinen ulkoasu (:

  VastaaPoista
 2. ihana ulkoasu, ei ollenkaan massa :3 tosi sulosia kaneja ja ihania kuvia, kiva tää postauski! (:

  VastaaPoista
 3. Mä en ennen olekkaan tämän tyyliseen blogiin törmännyt, mut tosi hauska idea, mistä pitää blogia. :) Ja kiva postaus!

  VastaaPoista
 4. Onkohan tuota pellettiä tilattavissa netin kautta? =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos muistan oikein niin jossain nettikaupassa sitä oli myynnissä :)

   Poista
 5. Mistä noi herkkutikut on ostettu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on ostettu Black Bullista :) Ja alin paketti on Kärkkäiseltä, mutta niitä saa muualtakin!

   Poista
  2. Alimman kuvan paketti on Kärkkäiseltä* :)

   Poista